
Mange jobbreiser? – Om gode valg på reise
Jeg reiser ganske ofte i jobben min – denne uken var jeg i Malaga. Ja, jeg er så ofte avgårde at om jeg skulle gitt meg selv et frikort fra å gjøre gode valg på reise, så ville jeg hatt mye å ta igjen på nytt og på nytt.. så det går ikke. I min nye verden betyr ikke dette at jeg ikke koser meg med hotellfrokost, gode middager og snacks. De som kjenner meg vet at jeg er et rått parti om jeg sitter i et langt møte med en boks sjokolade foran meg..
Dersom jeg hadde bestemt meg for aldri å forsyne meg av den sjokoladen igjen eller å bare spise salat til middag – så ville jeg nok gått helt i baklås etter en stund og kastet hele den gode planen ut av vinduet. (He he… dramatiserer egentlig ikke her nå.. for det var akkurat det som skjedde «FØR»..)
Gjennom det siste året har jeg derfor sakte men sikkert kommet opp med en ny plan for hvordan jeg kan skadebegrense på reise. Planen er ikke så veldig annerledes enn hvordan jeg lever i hverdagen hjemme. Jeg sørger for å gå så mye jeg kan. Jeg sørger for at det finnes gode matvalg tilgjengelig. Jeg forsøker å snike inn en og annen styrkeøvelse. Og sist og ikke minst – jeg lar meg selv få delta i det som er av goder uten å være alt for streng – kriteriet er bare at jeg skal være bedre enn «FØR».
I valget mellom eleganse eller mosjon er det mosjon som vinner nå. Er jeg bare borte et par netter, pakker jeg som regel i sekk slik at jeg lettere kan få inn litt gåing. Jeg går ofte tur på flyplassene jeg er på, om jeg kan. Stadig vekk nedom gate B7 på innland på Gardermoen før jeg går over til utland. I Malaga velger jeg bevisst hotell som ligger i gåavstand fra kontoret. Skikkelig deilig å starte dagen med 20 minutter spasertur! (Jeg er redd kollegaene mine kjenner på gåpress.. for som regel får jeg følge og det er jo alltid hyggelig! «FØR» tok vi taxi alle sammen).
Ved måltidene forsøker jeg å sørge for at det er gode valg tilgjengelig – men også at jeg får noe jeg vil definere som en «godbit» slik at jeg ikke kjenner meg helt snytt. For eksempel ved frokosten forsyner jeg meg med gode valg som eggerøre og kokt skinke, frukt, grønnsaker og brød.. og så kan godbiten bli en minicroissant eller en liten kakebit til kaffen. Da kjenner kjenner jeg at jeg ikke har gått glipp av noe. («FØR» hadde jeg garantert lasset på med bacon, flere store croissanter, kaker og annet digg.. yikes.). Til middag forsyner jeg meg med hva enn godt som serveres, men jeg forsøker bevisst å stoppe i tide og ikke spise meg mettere enn en 7’er eller 8’er på en skala fra 1 til 10. (Tro meg.. også bedre enn FØR..)
I det siste har jeg også slengt med en mosjonsstrikk i sekken. Den tar ikke stor plass. Jeg dytter dermed inn noen enkle øvelser i løpet av turen uten at det blir særlig tvangspreget. Enn så lenge er det ikke så viktig for meg å gjøre et fullverdig program med den strikken der – men du verden så bra det kjennes ut at jeg har gjort «noe» og «acet» turen!
Jeg har også laget meg en regel om at jeg ikke pleier å kjøpe godterier i Tax Free’en på vei hjem. Innrømmer at på flyet hjem fra Malaga nå fikk jeg kraftige impulser hvor hodet mitt forsøkte å overtale meg til å kjøpe med sjokolade hjem. Men som impulsdødaren jeg er, kom jeg helskinnet igjennom uten denne gangen også!